قالیشویی / اخبار حوزه فرش / ساعت بازدید و کار موزه فرش تهران

ساعت بازدید و کار موزه فرش تهران

ساعت کار موزه فرش تهران , معماری موزه فرش تهران , سایت موزه فرش

به جرائت اگر از همه مردم ایران این سوال را بپرسیم که ۲۲ بهمن در تاریخ معاصر ما چه روزی است و چه وقایع مهمی در سالیان گذشته در آن روز اتفاق افتاده است. تنها به این جواب خواهیم رسید که در ۲۲ بهمن انقلاب اسلامی ایران پیروز شده است . این در حالی است که یکی از اتفاقات مهم فرهنگی در تاریخ معاصر کشور ما یعنی افتتاح موزه فرش دقیقا یکسال قبل از پیروزی انقلاب در در ۲۲ بهمن ماه سال ۱۳۵۶ توسط فرح پهلوی صورت گرفته است.
موزه فرش را می توان از معدود موزه های تخصصی در دنیا دانست که با هدف پژوهشی در سوابق، تحصیلات و کیفیت تاریخی هنر و صنعت فرش خاصه فرش ایرانی ایجاد شده است ولی در تمامی این سال ها این مهم مهجور مانده است بنحوی که مدیر موزه در مصاحبه ای اعلام می کند که موزه فرش بروشور، کاتالوگ و حتی یک سایت ندارد و برای آدرس دادن آن به دلیل نداشتن تابلو مجبور هستیم بگوییم خیابان کارگر شمالی روبروی فروشگاه سپه ! در ادامه این مطلب با قالینا همراه شوید تا شما را بصورت اجمالی با موزه فرش ایران آشنا نماییم.


بنای موزه فرش چه ویژگی هایی دارد ؟

طراحی و معماری بنای موزه با موضوع آن تناسب دارد عبدالعزیز فرمانفرمائیان از بنیانگذاران نظام مهندسی جدید و طراح آثار بزرگ و مهمی همچون فرودگاه مهرآباد، استادیوم آزادی کاخ نیاوران و ساختمان بورس طراحی موزه فرش ایران را نیز انجام داده است.
وی نمایی بیرونی این موزه را همچون یک دار قالی ساخته است و مهمترین شاخصه آثاری که او طراحی کرده است روح وخصلت ایرانی بودن و حفظ اصالت است.
وسعت موزه ۳۴۰۰ متر است که در دو تالار مجزا تفکیک شده است تالار اصلی در طبقه همکف، نمایشگاه دائمی ۱۵۰ عدد قالی از دوران های مختلف از قرن نهم تا دوره ی معاصر است . که ۱۳۵ عدد از آنها به شاهکارهای قالی ایران از شهرهای مختلف همچون اصفهان، تبریز، کاشان، کرمان، خراسان و کردستان است و یکی از بهترین جاهایی است که در آن می توان تاریخ و هنر را با هم در یک جا دید.
و تالار طبقه فوقانی برای نمایشگاه های فصلی و موضوعی تعبیه شده است .
علاوه بر این دو تالار موزه دارای یک کتابخانه تخصصی با ۳۵۰۰ عنوان کتاب به زبان های عربی، آلمانی، فارسی، انگلیسی و فرانسوی است که مرجع غنی برای دانشجویان، محققین و علاقمندان به فرشی و قالی ایرانی است که اطلاعات با ارزشی را در اختیار آتها قرار خواهد داد.
فروشگاه کتاب موزه نیز کتاب های منتشر شده در این حوزه را برای فروش عرضه می نماید.


موزه فرش , شماره تلفن موزه فرش تهران , موزه فرش ایران

معرفی برخی از فرش های گنجینه موزه فرش

قالیچه ی میرزا کوچک خان جنگلی
یکی دیگر از بهترین بخش های این موزه، قالیچه ای بسیار زیبا و پر ارزش به نام «قالیچه ی میرزا کوچک خان جنگلی» است که در اندازه های ۲۲۰*۱۳۰ سانتیمتر توسط فرش بافان ایرانی بافته شده است. تاریخچه ی دقیقی از بافت این فرش در دست نیست اما طبق گفته ی کارشانسان به نظر می رسد که در اواخر دوران قاجار ساخته شده باشد. قالیچه معروف به قالیچه میرزا کوچک خان جنگلی بوده که این شخصیت روحانی ملی را در لباس نظامی مسلح به تفنگ و اسلحه کمری‌ نمایش می‌ دهد. در شمسه بالای تصویر میرزا، کتیبه‌ ای با عبارت و نام کارخانه ملا محمود دیده می‌ شود که احتمالاً، با توجه به این عبارات‌، تاریخ بافت قالیچه سال‌ های آخر دوره قاجار است‌.
قالیچه‌ های تصویری شاهنامه بایسنغری به نمایش درآمده است که گوشه‌ هایی از ادبیات‌، اسطوره‌، مذهب و فرهنگ و هنر غنی ایران را نشان می‌ دهد. این آثار همه در کارگاه قالی‌ بافی استاد موسوی سیرت‌، به یاری هنرمندان جوان ایرانی و ذوق و سلیقه استاد دنیا دیده و تکنولوژی کامپیوتری آفریده شده‌ اند.


آدرس موزه فرش

اگر پارک لاله تهران را بلد باشید موزه فرش در ضلع شمال غرب آن قرار گرفته است . آدرس موزه فرش عبارت است از : تهران، میدان انقلاب، خیابان کارگر شمالی، تقاطع دکتر فاطمی ضلع جنوبی شرقی چهارراه، موزه فرش ایران

ساعت کار موزه فرش تهران , معماری موزه فرش تهران , سایت موزه فرش

راه رسیدن و دسترسی به موزه فرش

دسترسی به موزه فرش با اتوبوس
بهترین مسیر برای دسترسی به موزه فرش استفاده از حمل و نقل عمومی است. بدین منظور می توانید از اتوبوس های تندرویی که از بزرگراه شهید چمران می گذرد استفاده کرده و در ایستگاه باقرخان از اتوبوس پیاده شده و خیابان دکتر فاطمی را به سمت شرق بروید تا بعد از خیابان کارگر به موزه فرش ایران برسید.
همچنین، اتوبوس‌های مسیر میدان آزادی-میدان هفت تیر و میدان آزادی-میدان ولیعصر در ضلع جنوبی پارک لاله ایستگاه دارند و از آنجا با پنج دقیقه پیاده‌روی به موزه فرش می‌رسید.


دسترسی به موزه فرش با مترو

اگر علاقه مند به استفاده از مترو هستید، می توانید از ایستگاه میدان جهاد واقع در خط ۳ استفاده نمایید و وقتی از مترو پیاده شدید خیابان دکتر فاطمی را به سمت غرب ادامه دهید تا به موزه برسید.
برای رسیدن به موزه فرش ایران، همچنین می‌توانید در ایستگاه مترو میدان انقلاب اسلامی در خط ۴ مترو تهران از قطار پیاده شده و از آنجا با تاکسی در خیابان کارگر شمالی به تقاطع خیابان دکتر فاطمی و ورودی موزه فرش برسید که مسیر نسبتا کوتاهی است.


موزه فرش , آدرس دقیق موزه فرش تهران , موزه فرش تهران

دسترسی به موزه فرش با تاکسی

اگر قصد استفاده از تاکسی دارید، می‌توانید از تاکسی‌هایی استفاده کنید که از بلوار کشاورز، خیابان فاطمی و خیابان کارگر شمالی تردد می‌کنند. از میدان ولیعصر، میدان دکتر فاطمی، میدان هفت تیر و انقلاب اسلامی به ورودی‌های مختلف اطراف پارک لاله تاکسی تردد می‌کند و می‌توانید پس از پیاده شده شدن از تاکسی به سمت موزه فرش ایران بروید.


زمان بازدید از موزه فرش

موزه فرش همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۱۸ میزبان علاقمندان به فرش و قالی است و فقط در ایام سوگواری ها و روز های دوشنبه تعطیل می باشد.
عکاسی بدون فلش در محیط موزه آزاد است.
تلفن تماس موزه فرش : ۸۸۹۶۲۷۰۳
برای بازدید از موزه فرش می‌توانید همه روزه به جز دوشنبه و ایام سوگواری از ساعت ۹ تا ۱۸ به این موزه مراجعه کنید. عکاسی بدون استفاده از فلش در موزه آزاد است.

منبع : قالینا سایت قالیشویی

همچنین بخوانید : لیست بهترین قالیشویی های تهران

3.8/5 - (5 امتیاز)

یک دیدگاه

  1. بهترین فرشهای دنیا واقعا مال ایرانه
    ممنون از اطلاعات مفیدتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *